Rezidentiat.info

Site oficial al concursurilor nationale de rezidentiat.

Rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 16 noiembrie 2008

Ministerul Sanatatii Publice organizeaza duminica 16 noiembrie 2008 concurs national de intrare în rezidentiat pe loc si pe post în domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara în Centrul Universitar Bucuresti.

Informatii repartitie pe unitati de indrumare metodologica

Facem cunosct tuturor celor interesati ca, din acest moment, toate informatiile referitoare la medicii confirmati rezidenti pe loc sau pe post in urma sustinerii concursului din data de 16 noiembrie 2008, vor fi postate pe site-ul oficial al Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, la adresa www.perfmed.ro.

Urmand link-ul de mai jos veti fi redirectati catre site-ul sus amintit unde, la sectiunea REZIDENTI, veti gasi informatii referitoare la:

 • metodologia de desfasurare a detasarilor
 • taxa de eliberare carnet de rezident, curriculum de pregatire si logbook
 • data si locul de prezentare la repartitia pe unitati de indrumare metodologica din 15-17 decembrie 2008
 • denumirea primului stagiu
 • lista unitatilor sanitare de indrumare metodologica pentru Centrul Univ. bucuresti, etc

... link catre site-ul www.perfmed.ro

COMUNICAT

In legatura cu materialul aparut in mass media in ziua de 25.11, prin care un grup de medici sesizeaza DNA in legatura cu “frauda grosolana” de la rezidentiatul din 2008, putem relata urmatoarele:

La data de 13 noiembrie 2008, CNPDS Bucuresti a afisat la sediul sau si pe site-ul oficial al concursului, www.rezidentiat.info, repartitia pe sali a candidatilor inscrisi. Conform acesteia, la domeniul MEDICINA s-au inscris 4127 candidati, primind un numar de concurs cuprins intre 1 si 4127.

In ziua urmatoare, 14 noiembrie 2008, de la ASPJ Olt, a sosit o adresa oficiala (nr. 6007/14.11.2008) prin care se aducea la cunostinta omiterea din liste, la domeniul MEDICINA, a unui candidat, respectiv BADALICA PETRESCU V. MARIUS, care a primit ulterior numarul de concurs 4128.

Aplicatia software de corectura electronica, care continea si baza de date cu numerele de concurs si numele candidatilor, se incarca deja pe cele 128 de statii de corectura la momentul sosirii adresei de la ASPJ Olt. Baza de date cu candidati a fost completata cu candidatul 4128, doar pe statia de corectura din sala in care acesta urma sa sustina concursul.

Dupa unificarea tuturor rezultatelor si aplicarea grilei cu raspunsuri ramase definitive, generarea primei clasificari, s-a facut cu baza de date de candidati initiala, necompletata cu candidatul 4128. Conform acesteia numarul de candidati care au obtinut punctajul de promovare de 588 puncte (65% din punctajul primului clasat, 905 puncte) era de 2799, numar care a fost consemnat si in comunicatul Comisiei Centrale din data de 19 noiembrie 2008. Cum insa candidatul cu numarul de concurs 4128, neluat in calcul la aceasta adunare, a obtinut 640 de puncte, deci punctaj de promovare, rezulta ca numarul corect de candidati care au obtinut punctaj de promovare este de 2800, numar conform cu clasificarile afisate.

Mentionam ca Comunicatul Comisiei Centrale s-a produs la 19.11.2008, orele 18.00, iar rezultatul final al concursului a fost anuntat pe site-ul www.rezidentiat.info la data de 20.11.2008, orele 12.00 fiind confirmat de Ordinul Ministrului Sanatatii Publice. Pana la data aparitiei articolului in cotidianul “Evenimentul Zilei” din 25.11.2008, Comisia Centrala de Rezidentiat nu a primit nici o sesizare in acest sens.

Socotim ca o institutie a statului cu atata importanta ca DNA, nu ar trebui solicitata in rezolvarea unor astfel de cauze, care nu reprezinta decat rodul unor activitati intermediare menite sa realizeze transparenta si corectitudinea intr-un concurs atat de important pentru pregatirea noilor specialisti din domeniul sanatatii.

Centrul National de Perfectionare in
Domeniul Sanitar Bucuresti

Locatii alegere locuri/posturi prin audioconferinta

Ministerul Sanatatii Publice anunta ca alegerea posturilor si locurilor in specialitate, precum si a centrelor de pregatire, va avea loc miercuri, 26 noiembrie 2008, conform urmatoarei planificari:

 • ora 10.00 - domeniul medicina dentara;
 • ora 10.30 - domeniul farmacie;
 • ora 11.00 - domeniul medicina


Se atentioneaza candidatii ca optiunea exprimata in cadrul audioconferintei este definitiva, nefiind permisa schimbarea acesteia.

Cei interesati se pot prezenta la urmatoarele locatii stabilite de Autoritatile de Sanatate Publica Judetene din centrele universitare medicale Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Târgu Mures si Timisoara:

CENTRUL UNIVERSITAR ADRESA LOCATIE AUDIOCONFERINTA
ARAD Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, Calea Victoriei nr. 2 - Sala de curs et. VI.
BUCURESTI Facultatea de Farmacie, Str. Traian Vuia, nr. 6 – Aula
BRASOV Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov - Sala de conferinta et. VI.
CLUJ-NAPOCA UMF Iuliu Hatieganu Cluj, str. L. Pasteur nr. 6 - Aula.
CONSTANTA Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, B-dul Tomis nr.145 - Sala de Sedinta
CRAIOVA Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, str. Ion Maiorescu nr.6, Craiova - Amfiteatru, etaj II
GALATI Autoritatea de Sanatate Publica Galati – Str. Brailei nr. 177, Amfiteatru.
IASI Aula "Auditorium Maximum" UMF "Gr. T. Popa" Iasi - str. Universitatii nr.16, Aula "Auditorium Maximum"
ORADEA Ambulatoriul integrat al Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, str. Republicii nr. 35 – etaj I, sala 42
SIBIU Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu - B-dul Victoriei nr. 5-7, Aula "Avram Iancu"
TARGU MURES Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures, str. Gheorghe Marinescu nr. 50 - Amfiteatrul nr.1.
TIMISOARA Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara - B-dul Iosif Bulbuca nr. 10, Amfiteatrul A

La alegere candidatii vor prezenta buletinul/cartea de identitate sau pasaportul in termen de valabilitate. Împuternicitii vor prezenta buletinul/cartea de identitate proprii si o împuternicire data de candidat la notariat.

Comisiile locale de repartizare vor elibera candidatilor o adeverinta prin care se confirma postul sau locul dupa caz, specialitatea si centrul universitar ales

Comunicatul Comisiei Centrale privind etapele postrezidentiat

Comisia Centrala de Rezidentiat, sesiunea 16.11.2008 anunta urmatoarele aspecte privind actiunile ulterioare concursului de rezidentiat pe loc si pe post, cum ar fi:

 • alegerea posturilor si locurilor in specialitate, precum si a centrelor de pregatire,
 • alegerea posturilor si locurilor de catre asistentii si preparatorii universitari,
 • formele de incadrare ca rezidenti cu post sau loc,
 • repartitia pe clinici si coordonatori de rezidentiat,
 • modalitati de schimbare a centrului de pregatire

 descarca comunicatul Comisiei Centrale privind actiunile postrezidentiat

Clasificarea finala a candidatilor

Conform comunicatului Comisiei Centrale de Rezidentiat, sesiunea 16 noiembrie 2008, din ziua de 19.11.2008, in urma aplicarii grilelor cu raspunsuri corecte ramase definitive dupa analizarea contestatiilor privind recalcularea punctajelor obtinute in sali, s-a stabilit clasificarea finala a candidatilor pe domenii astfel:

Urmati link-urile de mai jos pentru descarcarea clasificarilor in format .pdf:

Comunicat al Comisiei Centrale dupa analiza contestatiilor

Punem la dispozitia celor interesati comunicatul Comisiei Centrale de Rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 16.11.2008, dupa analiza contestatiilor depuse de candidati, in termenul prevazut de lege, privind modul de alcatuire si de notare al intrebarilor. Urmati link-ul de mai jos pentru descarcarea, in format .pdf, a comunicatului Comisiei Centrale.

Clasificarile finale pe domenii precum si detalii privind alegerea posturilor/locurilor in specialitate, forme de incadrare si repartitie pe unitati de pregatire, vor fi aduse la cunostinta candidatilor prin afisare la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, ca si pe site-ul oficial al concursului www.rezidentiat.info in ziua de 20.11.2008, ora 14.00.

 comunicatul Comisiei Centrale dupa analiza contestatiilor

Grile master ramase definitive

Punem la dispozitia celor interesati grilele cu raspunsuri corecte ramase definitive in urma analizarii contestatiilor depuse de candidatii la concursul de rezidentiat, sesiunea 16 noiembrie 2008.

... grile master ramase definitive

Colective elaborare subiecte

Publicam componenta comisiilor de specialisti care au elaborat subiectele pentru concursul de rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 16 noiembrie 2008. Urmati link-ul de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, componenta comisiei de elaborare a subiectelor:

 comisia elaborare subiecte

Repartitia pe sali a candidatilor

Conform Metodologiei pentru desfasurarea concursului de Rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 16 noiembrie 2008, publicam repartitia pe sali a candidatilor inscrisi. Acestia se vor prezenta duminica, 16 noiembrie 2008, orele 8.30 in locatiile specificate in dreptul fiecaruia cu un act de identitate, pentru sustinerea concursului. Pe usa fiecarei sali se va afla lista candidatilor repartizati in acea sala de concurs.

... repartitie pe sali

Anunt privind suplimentarea nr. de locuri si posturi scoase la concurs

1. Concursul national de rezidentiat pe loc si pe post va avea loc duminica, 16 noiembrie 2008.

2. Numarul de locuri scoase la concurs a fost suplimentat cu 279, dupa cum urmeaza:
 descarca repartizarea pe centre universitare a celor 279 de locuri

3. Urmare a suplimentarilor facute, numarul total de locuri si posturi scoase la concurs este:
 descarca centralizatorul nr. de locuri si posturi publicate la concursul de rezidentiat

4. La data de 13 noiembrie 2008, candidatii pot afla sala si ora începerii probei de concurs, cercetând adresa de Internet www.rezidentiat.info.

Schimbarea datei de sustinere a concursului (comunicat)

Ministerul Sanatatii Publice a stabilit schimbarea datei de sustinere a concursului de Rezidentiat, acesta urmand sa aiba loc pe 16 noiembrie 2008.

Avand in vedere cele de mai sus, termenul de inscriere la concursul de Rezidentiat se prelungeste pana la data de 24 octombrie 2008, inclusiv.

Model fisier Excel

Pentru o cat mai eficienta preluare a informatiilor despre candidatii inscrisi la concursul de rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 9 noiembrie 2008, de la toate centrele de inscriere, punem la dispozitia Autoritatilor de Sanatate Publica Judetene si a Municipilui Bucuresti o macheta de introducere in format Microsoft Excel. Fisierul Excel va fi completat conform instructiunilor din publicatia de concurs, va fi redenumit cu numele judetului si retransmis la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti prin email la adresa rezidentiat@perfmed.ro in termen de 2 zile de la terminarea înscrierilor.

 descarca modelul de fisier Excel (format .xls)

Suplimentare posturi si locuri scoase la concurs

In saptamanalul "Viata Medicala" nr. 41 din data de 10 octombrie 2008, a fost publicat anuntul de suplimentare a locurilor si posturilor scoase la concursul de rezidentiat pe loc si pe post, care va avea loc duminica, 9 noiembrie 2008. Urmati link-urile de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, lista detaliata a posturilor suplimentate, precum si centralizatorul cu numarul de locuri si posturi suplimentate.

 descarca lista detaliata a posturilor suplimentate (format .pdf)

 descarca centralizatorul locurilor si posturilor suplimentate (format .pdf)

Publicatie de concurs rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 09.11.2008

In saptamanalul "Viata Medicala" din data de 3 octombrie 2008, a aparut publicatia privind concursul de rezidentiat pe loc si pe post, care va avea loc duminica, 9 noiembrie 2008. Urmati link-ul de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, publicatia de concurs.

 descarca publicatia de concurs (format .pdf)

Metodologie concurs rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 09.11.2008

In saptamanalul "Viata Medicala" din data de 3 octombrie 2008, a aparut metodologia privind organizarea si desfasurarea concursului de rezidentiat pe loc si pe post, care va avea loc duminica, 9 noiembrie 2008. Urmati link-ul de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, metodologia privind desfasurarea concursului.

 descarca metodologia (format .pdf)

Locuri si posturi scoase la concurs, sesiunea 09.11.2008

In saptamanalul "Viata Medicala" din data de 3 octombrie 2008, au fost publicate locurile si posturile scoase la concursul de rezidentiat pe loc si pe post, care va avea loc duminica, 9 noiembrie 2008. Urmati link-ul de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, lista detaliata a locurilor si posturilor pe specialitati, precum si centralizatorul acestora pe specialitati si locuri de pregatire.

 descarca lista detaliata a locurilor si posturilor (format .pdf)

 descarca centralizatorul locurilor si posturilor (format .pdf)