Rezidentiat.info

Site oficial al concursurilor nationale de rezidentiat.

Rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 20 noiembrie 2011

Ministerul Sanatatii organizeaza duminica, 20 noiembrie 2011, concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara in Centrele Universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Repartitia pe clinici de indrumare (Centrul Universitar Bucuresti)Repartitia pe clinici de indrumare si stagii de pregatire a medicilor confirmati in rezidentiatul pe post si pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie - sesiunea 20 noiembrie 2011, si care au ales pentru pregatire Centrul Universitar Bucuresti, va avea loc in zilele de 19, 20 si 21 decembrie 2011.

Medicii rezidenti din reteaua Ministerului Apararii si Ministerului Administratiei si Internelor vor alege unitatea de indrumare metodologica impreuna cu ceilalti rezidenti, conform programarii pe zile, ore si specialitati.

Urmati link-ul de mai jos pentru a afla mai multe informatii despre aceasta actiune (documentele care trebuie prezentate de medicii rezidenti la repartitie, locul de prezentare la repartitie, programarea pe zile, ore si specialitati, denumirea si perioada desfasurarii primului stagiu pentru fiecare specialitate, lista unitatilor de indrumare metodologica care pot fi alese, lista cabinetelor medicale individuale din Bucuresti pentru specialitatea MEDICINA DE FAMILIE, documentele care vor fi primite la repartitie)

mai multe informatii...

Alegerea unitatilor de indrumare metodologica

Repartitia pe clinici de indrumare si stagii de pregatire a medicilor confirmati in rezidentiatul pe post si pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea 20 noiembrie 2011, si care au ales pentru pregatire Centrul Universitar Bucuresti, va avea loc in zilele de 19, 20 si 21 decembrie 2011 in Amfiteatrul Mic de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (intrarea prin curtea Facultatii de Medicina) din Splaiul Independentei nr.169, dupa o programare pe specialitati si ore, care va fi publicata pe acest site, in cel mai scurt timp posibil.

Odata cu programarea, vor fi afisate mai multe informatii utile privind aceasta actiune, cum ar fi:

 • documentele pe care medicii rezidenti trebuie sa le aiba asupra lor la repartitie
 • documentele pe care medicii rezidenti le vor primi cu ocazia repartitiei
 • denumirea si perioada desfasurarii primului stagiu pentru fiecare specialitate
 • lista unitatilor de indrumare metodologica care pot fi alese
 • lista cabinetelor medicale individuale care pot fi alese pentru specialitatea MEDICINA DE FAMILIE

Comunicat privind alegerea posturilor

Alegerea posturilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii care au sustinut concursul de rezidentiat pe post din sesiunea 20 noiembrie 2011 si au obtinut punctaj de promovare se va desfasura, conform metodologiei aprobate pentru aceasta sesiune, la Directiile de Sanatete Publica ale judetelor de care apartine unitatea sanitara care a scos postul la concurs, marti, 29.11.2011 ora 9,00.

Candidatii se vor legitima cu un act de identitate in termen de valabilitate (CI/BI/pasaport). Cei care nu pot fi prezenti pot delega un imputernicit care se va prezenta cu propriul act de identitate si cu actul notarial de imputernicire. Procura notariala va fi retinuta ca dovada de catre comisia de repartitie.

Candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti in data, ora si locul fixate pentru alegerea postului in specialitate si a centrului de pregatire, pierd drepturile conferite de concurs. Comisia constituita la nivelul directiei sanitare consemneaza in procesul verbal intocmit in acest sens absenta, cu mentionarea orei si minutului apelului si atribuie postul urmatorului clasat.

Clasificarea finala a candidatilor

Publicam mai jos clasificarea finala a candidatilor care au sustinut concursul de rezidentiat pe loc si pe post, duminica 20 noiembrie 2011, in cele 6 centre universitare.

Urmati link-urile de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, listele cu clasificarea candidatilor pe centre, domenii si tip de concurs (loc/post).

NR. CENTRUL UNIVERSITAR LOCURI - MEDICINA LOCURI - MEDICINA DENTARA LOCURI - FARMACIE POSTURI
1 BUCURESTI descarca descarca descarca descarca
2 CLUJ-NAPOCA descarca descarca descarca descarca
3 CRAIOVA descarca descarca descarca descarca
4 IASI descarca descarca descarca descarca
5 TG. MURES descarca descarca descarca descarca
6 TIMISOARA descarca descarca descarca descarca

Locatii repartitie pe specialitati si centre

In urma desfasurarii concursului de intrare in rezidentiatul pe loc si pe post din sesiunea 20 noiembrie 2011, alegerea locurilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii care au obtinut punctaj de promovare la concursul pe loc, se va desfasura, conform metodologiei aprobate pentru aceasta sesiune, simultan, in toate centrele universitare organizatoare.

Candidatii vor alege locul in specialitate si centrul universitar de pregatire, in centrul universitar in care au concurat, pe baza punctajului obtinut, respectiv a pozitiei din clasificarea finala pentru centrul universitar pentru care a concurat.

Alegerea locurilor va avea loc in ziua de duminica 27.11.2011 in intervalul orar 9,00-21,00, urmand ca locurile ramase disponibile la finalul zilei sa fie distribuite a doua zi, luni 28.11.2011, dupa cum urmeaza:

 • 1. Centrul Universitar Bucuresti - alegerea locurilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii ce au concurat pentru locurile din centrele universitare Bucuresti si Constanta - va avea loc la: Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 169, Amfiteatrul Mare;
 • 2. Centrul Universitar Cluj-Napoca - alegerea locurilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii ce au concurat pentru locurile din centrele universitare Cluj-Napoca si Oradea - va avea loc la: Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, str. Gh. Marinescu nr. 23, Amfiteatrul Mare;
 • 3. Centrul Universitar Craiova - alegerea locurilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii ce au concurat pentru locurile din centrele universitare Craiova si Brasov - va avea loc la: Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova, cladirea noua, B-dul 1 Mai nr. 66, Aula Magna;
 • 4. Centrul Universitar Iasi - alegerea locurilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii ce au concurat pentru locurile din centrele universitare Iasi si Galati - va avea loc la: Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi, Str. Universitatii nr. 16, Aula Emil Palade;
 • 5. Centrul Universitar Targu-Mures - alegerea locurilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii ce au concurat pentru locurile din centrele universitare Targu-Mures si Sibiu - va avea loc la: Universitatea de Medicina si Farmacie Targu-Mures, Str. Gh. Marinescu nr. 38, Sala festiva;
 • 6. Centrul Universitar Timisoara - alegerea locurilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii ce au concurat pentru locurile din centrele universitare Timisoara si Arad - va avea loc la: Sediul Facultatii de Medicina II, Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 14A, Amfiteatru.

Alegerea posturilor se va face marti 29.11.2011 la sediile Directiilor de Sanatate Publica, incepand cu ora 9.00

Repartitie pe sali

Punem la dispozitia candidatilor inscrisi la concursul de rezidentiat, sesiunea 2011, listele cu repartitia pe sali de concurs, asa cum au fost transmise de centrele universitare.

Duminica 20 noiembrie 2011, la ora 8.30, candidatii vor fi prezenti la salile specificate in liste cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul asupra lor, documente ce trebuie sa fie n termen de valabilitate.

Mentionam ca listele cu repartitia pe sali au fost publicate si pe site-urile universitatilor de medicina si farmacie din centrele universitare in care se desfasoare concursul.

Centrul universitar BUCURESTI

Centrul universitar CLUJ-NAPOCA

Centrul universitar IASI

Centrul universitar CRAIOVA

Centrul universitar TG. MURES

Centrul universitar TIMISOARA

Adrese de internet cu informatii referitoare la concurs in centrele universitare

Universitatile de Medicina si Farmacie din centrele universitare in care se va desfasura concursul de rezidentiat din 20 noiembrie 2011 au creat pagini de Internet unde pot fi consultate informatii utile si specifice concursului din centrul universitar respectiv: listele nominale cu cei inscrisi, repartitia pe sali (16 noiembrie 2011), comunicate ale comisiilor locale de concurs, clasificarea dupa sustinerea concursului, informatii privind repartitia pe locuri, etc.

UMF "Carol Davila" BUCURESTI (http://www.rezidentiat.umf.ro)

UMF "Iuliu Hatieganu" CLUJ-NAPOCA (http://www.umfcluj.ro)

UMF "Gr. T. Popa" IASI (http://www.umfiasi.ro)

UMF CRAIOVA (http://www.umfcv.ro/rezidentiat)

UMF TG. MURES (http://www.umftgm.ro)

UMF "Victor Babes" TIMISOARA (http://www.umft.ro/rezidentiat2011/)

Macheta introducere date (model fisier Excel)

La sediile Directiilor de Sanatate Publica Judetene si a Mun. Bucuresti au inceput inscrierile candidatilor la concursul de rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 20 noiembrie 2011.

Pentru o cat mai eficienta preluare a informatiilor despre candidatii inscrisi la concursul national de intrare in rezidentiat, punem la dispozitia DSP-urilor o macheta de introducere a datelor despre candidati, in format Microsoft Excel.

Va exista un sigur fisier Excel cu o singura foaie de calcul completata, care va cuprinde toti candidatii inscrisi la respectivul DSP, atat cei care candideaza pe locuri (cod L) cat si cei care candideaza pentru posturi (cod de post distinct pentru fiecare). In interiorul fisierului veti gasi instructiuni privind modul de comnpletare. Dupa completare, fisierul va fi redenumit cu numele judetului si retransmis la Ministerul Sanatatii prin email la adresa rezidentiat@ms.ro in termen de 2 zile de la terminarea inscrierilor.

 descarca modelul de fisier Excel (format .xls)

Comunicat privind inscrierile la concurs

Ministerul Sanatatii organizeaza la data de 20.11. 2011, concurs de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara.

inscrierile pentru rezidentiatul pe loc se fac la directiile de sanatate publica, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, din momentul aparitiei in presa a publicatiei de concurs pana la data de 7 octombrie 2011, inclusiv.

Pentru solutionarea solicitarilor candidatilor, ca urmare a dificultatilor intampinate la inscrire, facem urmatoarele precizari lamuritoare:

 • I. Candidatii inscrisi la concursul pe loc, la nivelul oricarei Directii de Sanatate Publica, vor opta la inscriere pentru centrul universitar in care doresc sa sustina concursul si vor concura in data de 20.11.2011 dupa cum urmeaza:
  • 1. centrul universitar Bucuresti concureaza pentru locurile publicate de catre centrele universitare Bucuresti si Constanta;
  • 2. centrul universitar Cluj-Napoca concureaza pentru locurile publicate de catre centrele universitare Cluj-Napoca si Oradea;
  • 3. centrul universitar Craiova concureaza pentru locurile publicate de catre centrele universitare Craiova si Brasov;
  • 4. centrul universitar Iasi concureaza pentru locurile publicate de catre centrele universitare Iasi si Galati;
  • 5. centrul universitar Targu Mures concureaza pentru locurile publicate de catre centrele universitare Targu Mures si Sibiu;
  • 6. centrul universitar Timisoara concureaza pentru locurile publicate de catre centrele universitare Timisoara si Arad.
 • II. inscrierile la rezidentiatul pe post se vor face la Directia de Sanatate Publica a judetului in care se afla unitatea sanitara care a scos postul la concurs. Candidatii care opteaza pentru sustinerea concursului pe post, nu sunt conditionati sa faca dovada domiciliului in judetul care a scos postul la concurs.
 • III. Candidatii cetateni de origine etnica romana din Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina si Ungaria si etnicii romani cu domiciliul stabil in strainatate se inscriu la concurs la Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu respectarea prevederilor publicatiei de concurs.

Publicatie de concurs

1. Ministerul Sanatatii organizeaza duminica 20 noiembrie 2011, concurs de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara.

2. La concurs se pot prezenta:

 • candidatii care au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta;
 • rezidentii aflati in pregatire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 18/2009, cu modificarile si completarile ulterioare;
 • specialistii care doresc sa efectueze pregatire in cea de-a doua specialitate, cu respectarea prevederilor legale. Specialistii care au efectuat programul de pregatire prin rezidentiat, forma pe post, pot obtine a doua specialitate dupa indeplinirea conditiei din actul aditional incheiat la contractul de munca;
 • candidatii care indeplinesc conditiile privind cetatenia stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta.


Urmati link-ul de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, publicatia de concurs.

 descarca publicatia de concurs (format .pdf)

Metodologia de desfasurare a concursului

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

ART. 1
Ministerul Sanatatii organizeaza concurs de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie la data de 20 noiembrie 2011. Concursul se desfasoara in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara.

ART. 2
(1) Unitatile si specialitatile pentru care se organizeaza rezidentiat pe post sunt aprobate prin ordin al ministrului sanatatii.
(2) Cifra de scolarizare pe domenii si specialitati este aprobata prin ordin comun al ministrului sanatatii si al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.
(3) Numarul de locuri si posturi pe domenii si specialitati se stabileste defalcat pe centre universitare, inclusiv pentru centrele universitare cu facultati de medicina, medicina dentara si farmacie, in functie de capacitatile de pregatire pe specialitati ale acestora, de catre Ministerul Sanatatii si Asociatia Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania si se aproba prin ordin al ministrului sanatatii.

ART. 3
(1) Pentru organizarea concursului de rezidentiat este desemnata o comisie centrala de rezidentiat, formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si ai universitatilor de medicina si farmacie din Romania aprobata prin ordin comun al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului si al ministrului sanatatii.
(2) La nivelul centrelor universitare care organizeaza concursul, se desemneaza comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universitatii.
(3) intreaga responsabilitate privind organizarea si desfasurarea concursului, alcatuirea clasificarilor si alegerea locurilor, apartine in intregime comisiei locale de rezidentiat.
(4) in cazul in care intr-un centru universitar se vor constata incalcari flagrante ale prezentei Metodologii sau vicierea rezultatelor de concurs, Ministerul Sanatatii isi rezerva dreptul de a anula rezultatele concursului din centrul universitar respectiv, situatie in care concursul va fi reluat in acelasi centru, pe cheltuiala Universitatii de Medicina si Farmacie respective.

ART. 3
(1) Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.
(2) Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.
(3) Punctajul minim de promovare prevazut la alin. (2) se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.
(4) Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.


Urmati link-ul de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, metodologia de desfasurare a concursului.

 descarca metodologia (format .pdf)

Lista posturilor si locurilor scoase la concurs

Punem la dispozitia celor interesati listele cu locurile si posturile scoase la concursul de rezidentiat, sesiunea 20 noiembrie 2011. Urmati link-urile de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, lista locurilor si a posturilor scoase la concurs.

 descarca lista locurilor scoase la concurs (format .pdf)

 descarca lista posturilor scoase la concurs (format .pdf)