Rezidentiat.info

Site oficial al concursurilor nationale de rezidentiat.

Rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 21 noiembrie 2010

Ministerul Sanatatii organizeaza duminica, 21 noiembrie 2010, concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara in Centrul Universitar Bucuresti.

Regulament de detasari 2011

Detasarea medicilor, farmacistilor si dentistilor confirmati rezidenti se poate aproba pe o perioada de un an de zile, cu posibilitate de prelungire, pentru motive justificate:

 1. In scopul parcurgerii integrale a modulelor de pregatire In situatia In care, un centru universitar acreditat nu dispune In totalitate de conditiile de dotare tehnico-materiala sau de experienta profesionala pentru anumite abilitati din curriculum-ul de pregatire;
 2. probleme de sanatate care necesita prezenta acestora Intr-un alt centru universitar;
 3. situatii deosebite familiale sau locative;
 4. alte situatii exceptionale.

Dosarul constituit In vederea detasarii rezidentilor va contine urmatoarele documente:

 1. cerere de detasare, semnata de rezident, In care se va specifica: denumirea stagiului de pregatire solicitat, perioada si locul de desfasurare a acestuia;
 2. copie dupa acte justificative, ce constituie motivele pentru care se solicita detasarea;
 3. avizul spitalului platitor cu care rezidentul a Incheiat contract de munca pe perioada determinata/nedeterminata;
 4. acordul de plecare al coordonatorului de program de rezidentiat In specialitatea aleasa, din centrul universitar In care a fost confirmat;
 5. acordul de primire al coordonatorului de program de rezidentiat In specialitatea In care este confirmat, din centrul universitar In care urmeaza sa se detaseze sau acceptul de primire dat de coordonatorul de program de rezidentiat In specialitatea modulului In care se doreste detasarea (In cazul In care se detaseaza pe un stagiu complementar), respectiv de la un medic primar In specialitatea modulului In care se solicita detasarea - pentru medicii rezidenti specialitatea Medicina de familie.

Repartitia pe clinici de indrumare si stagii de pregatire CU BucurestiRepartitia pe clinici de indrumare si stagii de pregatire a medicilor confirmati in rezidentiatul pe post si pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie - sesiunea 21 noiembrie 2010, si care au ales pentru pregatire Centrul Universitar Bucuresti, va avea loc in zilele de 16, 17 si 20 decembrie 2010.

Urmati link-ul de mai jos pentru a afla mai multe informatii despre aceasta actiune (taxa eliberare carnet de rezident, locul de prezentare la repartitie, programarea pe zile, ore si specialitati, denumirea si perioada desfasurarii primului stagiu pentru fiecare specialitate, perioada, lista unitatilor de indrumare metodologica care pot fi alese, lista cabinetelor medicale individuale din Bucuresti pentru specialitatea MEDICINA DE FAMILIE)

mai multe informatii...

Situatia locurilor la domeniul MEDICINA, ramase disponibile dupa prima zi de teleconferinta (27.11.2010)

Dupa cum am anuntat punem la dispozitia celor interesati situatia locurilor si posturilor ramase disponibile la domeniul MEDICINA, dupa desfasurarea teleconferintei din data de sambata, 27 noiembrie 2010.

Alegerea locurilor in prima zi, la domeniul MEDICINA, s-a incheiat la orele 21.00, 27.11.2010, la pozitia 1815.

Alegerea locurilor ramase neocupate, va continua duminica, 28.11.2010, orele 09.00, incepand cu pozitia 1816.

Cei interesati se pot prezenta la urmatoarele locatii stabilite de Directiile de Sanatate Publica Judetene din centrele universitare medicale Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

 descarca situatia locurilor disponibile pentru 28.11.2010

Locatii alegere locuri prin teleconferintaMinisterul Sanatatii anunta ca alegerea locurilor in specialitate, precum si a centrelor de pregatire, va avea loc sambata, 27 noiembrie 2010 si duminica, 28 noiembrie 2010, conform planificarii de mai jos:

Sâmbata 27 noiembrie 2010

 • ora 9.00 - Domeniul Farmacie
 • ora 10.00 - Domeniul Medicina Dentara
 • ora 11.30 - Domeniul Medicina
 • orele 14.00 - 15.00 - Pauza de masa
 • orele 15.00 - 21.00 - Domeniul Medicina

Duminica 28 noiembrie 2010
 • ora 9.00 - Domeniul Medicina


Cei interesati se pot prezenta la urmatoarele locatii stabilite de Directiile de Sanatate Publica Judetene din centrele universitare medicale Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures si Timisoara:

CENTRUL UNIVERSITAR ADRESA LOCATIE AUDIOCONFERINTA
ARAD Spit. Cl. Judetean de Urgenta Arad, sala de curs, etaj VI, Calea Victoriei nr. 2
BRASOV Spit. Clinic Judetean de Urgenta Brasov sala de conferinta et 6, Calea Bucuresti, nr. 25-27
BUCURESTI Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (intrarea prin curtea Facultatii de Medicina) - Amfiteatrul Mare, Splaiul Independentei nr.169
CLUJ-NAPOCA UMF Iuliu Hatieganu Cluj, Amfiteatrele "Manta" si "Preda", parter, Str. L. Pasteur nr. 6
CONSTANTA Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, B-dul Tomis nr.145
CRAIOVA UMF Craiova (cladirea veche) Corp A, Amfiteatrul et. 1, Str. Petru Rares nr.2
GALATI Directia de Sanatate Publica Galati (incinta Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Ap. Andrei) - Str. Brailei, nr. 177
IASI Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola Iasi, pavilion 7 - Amfiteatrul Petre Branzei, Str. Bucium nr. 36
ORADEA Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea, Sala M1, Piata 1 Decembrie 1918 nr.10
SIBIU Facultatea de Medicina "Victor Papilian" Sibiu, Amfiteatrul M21, Str. Lucian Blaga nr.2A
TARGU MURES Spit. Clinic Jud. de Urgenta Tg. Mures, Amfiteatrul 1, Str. Gh. Marinescu, nr. 50
TIMISOARA Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara - Amfiteatrul A, B-dul Iosif Bulbuca nr.10

La alegere candidatii vor prezenta buletinul/cartea de identitate sau pasaportul in termen de valabilitate. Imputernicitii vor prezenta buletinul/cartea de identitate proprii si o imputernicire data de candidat la notariat.

Comisiile locale de repartizare vor elibera candidatilor o adeverinta prin care se confirma locul, specialitatea si centrul universitar ales

Clasificarea finala a candidatilorConform comunicatului Comisiei Centrale de Rezidentiat, sesiunea 21 noiembrie 2010, din ziua de 24.11.2010, in urma aplicarii grilelor cu raspunsuri corecte ramase definitive dupa analizarea contestatiilor privind recalcularea punctajelor obtinute in sali, s-a stabilit clasificarea finala a candidatilor pe domenii si locuri, respectiv pe domenii si posturi.

Urmati link-urile de mai jos pentru a vizualiza sau descarca, in format .pdf sau Excel, listele cu clasificarea candidatilor pe domenii.

NR. CRT. DOMENIUL - LOC/POST VIZUALIZARE DESCARCARE .PDF DESCARCARE EXCEL
1 MEDICINA - LOCURI vizualizare descarca descarca
1 MEDICINA - POSTURI vizualizare descarca descarca
2 MEDICINA DENTARA - LOCURI vizualizare descarca descarca
2 MEDICINA DENTARA - POSTURI vizualizare descarca descarca
3 FARMACIE - LOCURI vizualizare descarca descarca
3 FARMACIE - POSTURI vizualizare descarca descarca

Comunicat Comisia Centrala de Rezidentiat din 21.11.2010Punem la dispozitia celor interesati comunicatul Comisiei Centrale de Rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 21.11.2010, dupa analiza contestatiilor depuse de candidati, in termenul prevazut de metodologie, privind modul de alcatuire si de notare al intrebarilor. Urmati link-ul de mai jos pentru descarcarea, in format .pdf, a comunicatului Comisiei Centrale.

 comunicatul Comisiei Centrale dupa analiza contestatiilor

Clasificarile finale pe domenii/locuri, respectiv domenii/posturi vor fi afisate maine, joi, 25 noiembrie 2010, orele 12.00.

Alegerea locurilor pe specialitati si centre de pregatire va avea loc în zilele de 27 si 28 noiembrie 2010 conform urmatoarei programari:

Sâmbata 27 noiembrie 2010

 • ora 9.00 - Domeniul Farmacie
 • ora 10.00 - Domeniul Medicina Dentara
 • ora 11.30 - Domeniul Medicina
 • orele 14.00 - 15.00 - Pauza de masa
 • orele 15.00 - 21.00 - Domeniul Medicina

Duminica 28 noiembrie 2010
 • ora 9.00 - Domeniul Medicina


Candidatii sau împuternicitii acestora se vor prezenta la una din directiile de sanatate publica: Arad, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Tg.Mures, Timisoara.

Pentru Centrul Universitar Bucuresti, alegerea locurilor se va desfasura în Amfiteatrul mare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti - Splaiul Independentei 169.

Alegerea posturilor va avea loc luni, 29 noiembrie 2010, orele 9.00. Candidatii sau împuternicitii acestora se vor prezenta la nivelul directiilor de sanatate publica pe teritoriul carora se afla posturile pentru care au concurat.

Grile master ramase definitive

Punem la dispozitia celor interesati grilele cu raspunsuri corecte ramase definitive in urma analizarii contestatiilor depuse de candidatii la concursul de rezidentiat, sesiunea 21 noiembrie 2010.

Clasificarile pe domenii vor fi afisate joi, 25 noiembrie 2010, ora 12.00

Urmati link-urile de mai jos pentru afisarea grilei de la domeniul si varianta dorita.

NR. CRT. DOMENIUL VAR. A VAR. B VAR. C VAR. D
1 MEDICINA var. A var. B var. C var. D
2 MEDICINA DENTARA var. A var. B var. C var. D
3 FARMACIE var. A var. B var. C var. D

Colective elaborare subiecte

Publicam componenta comisiilor de specialisti care au elaborat subiectele pentru concursul de rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 21 noiembrie 2010:

 • Presedinte: Prof. Dr. Victor Stoica
 • Sef lucrari Dr. Cuiesdean Ariadna Daniela
 • Sef lucrari Dr. Bumbacea Dragos
 • Sef lucrari Dr. Strambu Victor
 • Sef lucrari Dr. Marian Ion Tudor
 • Conf.Dr. Suciu Nicolae
 • Conf.Dr. Arghirescu Smaranda
 • Conf.Dr. Vasile Negrean
 • Prof. Dr. Petre Alexandru
 • Prof. Dr. Dimitriu Bogdan
 • Sef lucrari Dr.Teodorescu Elina
 • Prof. Dr. Radu Septimiu Cimpean
 • Sef lucrari Dr.Solomon Sorina Mihaela
 • Prof. Dr. farm. Adrian Andries
 • Sef lucrari farm. Gabriel Saramet
 • Asistent univ. farm. Cristina Sbarcea
 • Conf. farm. Marcela Achim
 • Sef lucrari farm. Veronica Bild

Repartitia pe sali

Conform Metodologiei pentru desfasurarea concursului de Rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 21 noiembrie 2010, publicam repartitia pe sali a candidatilor inscrisi. Acestia se vor prezenta duminica, 21 noiembrie 2010, orele 8.30 in locatiile specificate in dreptul fiecaruia cu un act de identitate, pentru sustinerea concursului. Pe usa fiecarei sali se va afla lista candidatilor repartizati in acea sala de concurs.

... repartitie pe sali

Publicatie de concurs

In saptamanalul "Viata Medicala" din data de 8 octombrie 2010, a aparut publicatia privind concursul national de rezidentiat pe loc si pe post, care va avea loc duminica, 21 noiembrie 2010.

1. Ministerul Sanatatii organizeaza duminica 21 noiembrie 2010, concurs national de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara in Centrul Universitar Bucuresti.

2. La concurs se pot prezenta:

 • a) candidati care au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta;
 • b) rezidenti aflati in pregatire cu respectarea prevederilor art.6 din Ordonanta Guvernului nr.18/2009;
 • c) specialisti care doresc sa efectueze pregatire in cea de-a doua specialitate, cu respectarea prevederilor legale. Specialistii care au efectuat programul de pregatire prin rezidentiat, forma pe post, pot obtine a doua specialitate, dupa indeplinirea conditiei din actul aditional incheiat la contractul de munca.
 • d) candidatii care indeplinesc conditiile privind cetatenia stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta.

Urmati link-ul de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, publicatia de concurs.

 descarca publicatia de concurs (format .pdf)

Metodologia de desfasurare a concursului

In saptamanalul "Viata Medicala" din data de 8 octombrie 2010, a aparut metodologia privind organizarea si desfasurarea concursului de rezidentiat pe loc si pe post, care va avea loc duminica, 21 noiembrie 2010. Urmati link-ul de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, metodologia de desfasurare si organizare a concursului.

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

ART. 1
Ministerul Sanatatii organizeaza concurs national de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie la data de 21 noiembrie 2010. Concursul se desfasoara in Centrul Universitar Bucuresti.

ART. 2
(1) Unitatile si specialitatile pentru care se organizeaza rezidentiat pe post sunt aprobate prin ordin al ministrului sanatatii.
(2) Cifra de scolarizare pe domenii si specialitati este aprobata prin ordin comun al ministrului sanatatii si al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.

ART. 3
Pentru organizarea concursului de rezidentiat este desemnata o comisie comuna centrala, formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si aprobata prin ordin comun al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului si al ministrului sanatatii.

ART. 4
(1) Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.
(2) Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.
(3) Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.


Urmati link-ul de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, metodologia de desfasurare a concursului.

 descarca metodologia (format .pdf)

Lista posturilor si locurilor scoase la concurs

In saptamanalul "Viata Medicala" din data de 8 octombrie 2010, au fost publicate locurile si posturile scoase la concursul de rezidentiat, sesiunea 21 noiembrie 2010.

Urmati link-urile de mai jos pentru a descarca, in format .pdf, lista locurilor si a posturilor scoase la concurs.

 descarca lista locurilor scoase la concurs (format .pdf)

 descarca lista posturilor scoase la concurs pentru domeniul MEDICINA (format .pdf)

 descarca lista posturilor scoase la concurs pentru domeniul FARMACIE (format .pdf)

Macheta introducere date (model fisier Excel)

Din data de luni, 11 octombrie 2010, vor incepe la sediile Directiilor de Sanatate Publica Judetene si a Mun. Bucuresti inscrile candidatilor la concursul de rezidentiat pe loc si pe post, sesiunea 21 noiembrie 2010.

Pentru o cat mai eficienta preluare a informatiilor despre candidatii inscrisi la concursul national de intrare in rezidentiat, punem la dispozitia DSP-urilor o macheta de introducere a datelor despre candidati, in format Microsoft Excel.

Va exista un sigur fisier Excel cu o singura foaie de calcul completata, care va cuprinde toti candidatii inscrisi la respectivul DSP, atat cei care candideaza pe locuri (cod L) cat si cei care candideaza pentru posturi (cod de post distinct pentru fiecare). In interiorul fisierului veti gasi instructiuni privind modul de comnpletare. Dupa completare, fisierul va fi redenumit cu numele judetului si retransmis la Ministerul Sanatatii prin email la adresa rezidentiat@ms.ro in termen de 2 zile de la terminarea inscrierilor.

 descarca modelul de fisier Excel (format .xls)